
نویسنده: دکتر سعید زیباکلام
انتشارات: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه (سمت)
چاپ اول: ۱۳٨۴
محل انتشار:تهران
تعداد صفحه: ۳۵۲
شابک: ۵-٩٣۶-۴۵٩-٩۶۴
قیمت: ۱۷۵٠٠ ریال
عنوان کتاب اصلی: The Social Epistemology of the Edinburgh School
برگزیده بیست و چهارمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، ١٣٨۵
شرح پشت جلد کتاب:
از زمان طرح انتقادهای بنیانی ویرانگر بر مبانی پوزیتیویسم و نگتیویسم منطقی در طول دو دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ و اضمحلال متعاقب آنها، رویکردهای متعددی پیرامون تبیین و فهم معرفت، به ویژه معرفت علمی، ظهور کرده است. این رویکردها دو موضوع بنیانی معرفت شناسی را وجهه همت خود قرار داده اند: نخست، تبیین چگونگی ارزیابی دعاوی معرفتی، و دوم، منزلت یا خصلت باور یا دعوی معرفتی پذیرفته شده. در حوزه علم شناسی – فلسفه علم، جامعه شناسی علم و تاریخ علم – یکی از فعال ترین و تحدی آمیزترین مکاتب و مناظر نو ظهور و بالنده، مکتب معرفت شناسی اجتماعی ادینبوراست که از اواخر دهه شصت میلادی آغاز به تکوین و توسعه کرده است.
این مکتب با بهره برداری از آرا لودویگ ویتگنشتاین، عمیق ترین و پر نفوذ ترین فیلسوف قرن بیستم و تامس کوهن، مشهورترین و پر نفوذترین فیلسوف و مورخ علم شناس معاصر، نقش شواهد تجربی، معقولیت، و منافع یا تعلقات اجتماعی را در ارزیابی نظریه های علمی و غیر علمی مورد نظریه پردازی قرار داده، سه استدلال برای نسبی انگاری معرفت شناختی و ابزارانگاری هستی شناختی مطرح می کند. همچنین، این معرفت شناسی اجتماعی تمام موازین و معیارهای ارزیابی معرفت را نیز نسبی و ابزاری می کند. و نهایتا رابطه ای میان اهداف و تعلقات اجتماعی-سیاسی، و دعاوی معرفتی و چگونگی ارزیابی آنها برقرار می کند.
در این اثر، تمام استدلالات فلسفی این مکتب مورد بازسازی و سپس ارزیابی نقادانه قرار گرفته است. در نهایت راههایی برای رهانیدن مکتب ادینبورا از پاره ای معضلات آن ارائه شده، و حوزه های بکر و ناکاویده ای به منزله عرصه های قابل پژوهش و توسعه طرح شده است.
دانلود مقدمه ی کتاب:
مقدمه کتاب عرفتشناسی اجتماعی (اندازه فایل: ۲۳۹٫۵ KiB)
فهرست :
کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فلسفه در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و رشته جامعهشناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بهعنوان کتاب مبنایی تدوین شده است.
علاقه مندان برای خرید آنلاین این کتاب می توانند به سایت انتشارات سمت مراجعه نمایند.